lördag 27 februari 2010

Talisman

Ikväll lyssnar jag på....



...som är ännu en av alla sköna 80/90-tals rocklåtar. ♥
Tack Bandit som påminde mig om den här låten som jag glömt bort i många år!

fredag 26 februari 2010

Frisörstuga

Töväder idag! Kändes ju som rena sommarvärmen när jag gick utanför dörren och termometern visade på + 5!

Jag satte Hugo under saxen (trimmern) som var väldigt välbehövligt. Lite före kort... (efterkort får bli senare)





Nu funderar jag på om vi ska gå ut i det blöta och ta en promenad till affären eller nåt... för att få lite friskluft och göra slut på lite ( =Hugos) energi.

Stängt pga snö

Idag skulle jag jobbat egentligen, bokad mellan 8-16. Igår eftermiddag gick dock en telefonkedja runt över troligtvis hela stan där personal meddelade föräldrar och barn att alla förskolor och skolor idag håller stängt pga av risk för takras osv.
Så idag är jag hemma istället - med fullt betalt förstås!- och myser av alla (små fattiga kommunalkronor) som jag samlar ihop av att ligga på soffan, baka, renovera eller vad dagen kan tänkas erbjuda!

Ibland, jag säger ibland, är det bra att vara kommunanställd!

torsdag 25 februari 2010

Tidningen Förskolan

Kommer ni ihåg mitt inlägg för några månader sedan om Vardagsmatematik kring middagsbordet, där jag berättade en rolig konversation mellan Olivia och Moa som återspeglade matematikarbetet på Olivias och Hugos förskola?

Den här berättelsen har på litet oväntat sätt spridit sig runt om i Sverige. Det började med att jag berättade historien för personalen på förskolan, och visade dem bloggen med ovan nämnda inlägg. Som de duktiga pedagoger de är har de precis varit uppe i Stockholm för att vara med och ställa ut och föreläsa vid Matematikbiennalen 2010. Inför detta skulle de föreläsa för ett stort antal pedagoger här i stan och frågade mig om de fick läsa upp berättelsen för att ha ett konkret exempel (av hur väl arbetet faller ut!) . Självklart fick de det och jag tror även att de använde den på sin föreläsning i Stockholm inför många hundra personer.

När de ställde ut på mässan i Sthlm blev de uppmärksammade av tidningen Förskolan som är förskollärarnas egen yrkestidning. De ville komma och göra en artikel om Nolängen och deras arbete, och idag har journalisten alltså varit där.
När jag öppnade min mail idag då jag kom hem från jobbet väntade helt otippat ett mail ifrån denne journalist som undrade om hon fick använda berättelsen i reportaget i tidningen! :)

Så ja, blogga ÄR roligt! ;)

Läs gärna den här fina dokumentationen av deras arbete! ( i delen om rumsuppfattning är det bland annat min lille H som de satt i bur; något som jag har full förståelse för! :D )
Kan man göra reklam för en förskola, så gör jag det nu: Kryssa N♥längen som 1:a val till ditt barn!

onsdag 24 februari 2010

Mot ljusare tider

Renoveringen av hallen/vardagsrummet fortsätter för fullt.
I söndags började jag att måla fönstren i vardagsrummet, en sysselsättning som jag inte uppskattar alls egentligen. Alla fönstren i huset har varit charmerande mörkbruna så för varje rum vi har renoverat har jag målat om dem. Det är verkligen tråkigt (2 grundmålning + 2 färdigstrykningar!) men det bästa av allt är att resultatet blir en häpnadsväckande skillnad för hela rummet! Tänk vad lite färg kan göra!
Jag kan redan nu ana att vårt inte så stora och välplanerade vardagsrum kommer att bli ett riktigt fint rum när allt är klart!


Två fönster grundade, ett kvar samt altandörren som jag behöver vänta med tills våren eftersom den behöver stå öppen. Den tjocka bärande balken som jag pekat ut var även den mörkbrun men med vit färg på sig så är det knappt att man lägger märke till den!

BTW- kolla snön utanför fönstren som räcker upp till karmen!

tisdag 23 februari 2010

Toalektyr

Säga vad man vill om killen, men han har ju i alla fall förstått vad som är värt att läsa när man sitter på toa ;) (H&M:s klädkatalog)

måndag 22 februari 2010

Kortbeställning

I scraphörnan råder det febril verksamhet dessa dagar! Inte en enda LO har jag dock spottat ur mig, men däremot 14 kort.
Anledningen är att min morbrors sambo just öppnat en butik i Göteborg där hon vill sälja mina kort. Jag har redan levererat 10 st (hon öppnade förra veckan) och efter hon fått dem så beställde hon 40 st till av varierad sort och storlek! :)

Så varje ledig stund går nu åt till att komma på nya ideér, färgkombos, storlekar och framförallt fraser! Grattis! , kram, lycka till! och andra standardhälsningar har jag avverkat och nu skriver jag upp andra finurliga"titlar" allt efter jag kommer på dem. Har ni några ideér?

söndag 21 februari 2010

Rocka fett

Idag satt jag och Hugo och spelade spel vid köksbordet. Det är ett spel som handlar om olika djur i världen, man ska slå en färgtärning och sätta upp djuren i respektive färg på spelplanen. Hur som helst, jag slår tärningen och slår blå.
Jag vänder upp en bit och frågar Hugo:
"Jaha, vad har vi här för djur? "
"Haj?"
säger H.
"Neej, det var inte en haj",
säger jag. "Det var svårt kanske", fortsätter jag " men det är en rocka."
Hugo stannar upp och tittar upp på mig och undrar:
"Fett?"


:D

I en familj med mycket rock i stereon kan till och med en fiskusling passa in alltså :)



onsdag 17 februari 2010

Tapetval

Som ni har sett håller vi ju på att renovera i hall/vardagsrum. Nu är taket i de båda rummen satt, jag har börjat måla bort allt mörkt bruna 80-tal till vitt fräscht och i början av veckan var det nu då dags att hämta hem tapetprover.
Klart är att det ska vara i gråa toner. Golvet i hallen är grått , köket går i grått/vitt, vårat sovrum går i grått så det kändes mest naturligt att fortsätta på samma färgskala för att få en bra enhetlig känsla på bottenvåningen.

Hallen och en vägg som forsätter in i vardagsrummet ska vara i en tapet och resten av v-rummet kommer att bli i en enfärgad ljust grå.
Tapeten som vi -nog- har bestämt oss för till hall/ena väggen är denna:


De ljusa bladen är som silvermetallic.


I en miljö.

Visst är den fin? Nu ska vi bara fundera på om den är för mörk till (den ganska lilla) hallen eller om vi tänker att den kan bli riktigt läcker till vita dörrar, vita lister och foder, vitt tak och genomtänkt ljussättning...

tisdag 16 februari 2010

Blogg award

Häromdagen fick jag en fin utmärkelse av Tessan, i form av en så kallad blogg award. (Kreativ bloggare)
Motiveringen från Tessan: En nyfunnen scrappvänn som blivit en mkt god och kär vän, inspirerar mig med sina härliga stilrena alster. Tack!



Denna bloggaward funkar så här:
A: Kopiera awarden till din blogg ( du måste öppna den i ett nytt fönster för att kunna spara ner den!
B: Länka till personen som gett dej awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E:Länka till deras bloggar!
F:Lägg en kommentar i deras bloggar att du gett dem denna award!

7 fakta om mig:
  • Har flyttat 8 gånger i mitt liv.
  • Är utbildad fastighetsmäklare men har inte arbetat som det...ännu.
  • Jag har bott i ca ett år i USA, utanför San Francisco.
  • Älskar katter men har fobi för ormar.
  • Är en hejare på att tapetsera!
  • Träffade min blivande man när jag var 14, nu är vi 30 och har 3 barn!
  • Är döpt efter Malin på Saltkråkan som visades året då jag föddes.
Mina 7 utvalda kreativa (på ett eller annat sätt) bloggare som jag gärna besöker:

Karin- en go tjej som var en av dem som introducerade scrapbooking för mig och som värvade mig som en bland de första medlemmarna på Scrappiz!
Emilia- en riktigt duktig fotograf som dessutom är en härlig tjej på alla sätt!
Lina- tjejen som vet hur man altrar saker!!
Pernilla- en superduktig tjej som liksom sin syster vet hur man hanterar papper och pyssel!!
Helena/Willea- DT-kollega och vintagespecialist! Fantastiskt duktig tjej!
Linda- en bekantskap från tiden då scrapbookingen hittade Sverige på riktigt. En tjej som jag tror kan a.l.l.t i pysselväg; från virka, baka och måla till att lägga sten, stämpla kort och sy!
Åsa- söt och go tjej vars rena och enkla scrapstil jag avgudar.

måndag 15 februari 2010

Dagisfoton

Idag på Scrappiz tipsar vi i redaktionen om hur man på olika sätt kan scrappa de nästan likadana fotografierna som tas på dagis/skolan varje år.
Såhär blev mina olika tekniker:


Här har jag använt flera stycken foton av de där "småkorten" som ofta blir liggande kvar. En ganska rolig effekt som blev lite tuffare!


En lite större storlek på foto och bara några små ord "på vägen" till min tjej.


Ett ännu större foto och även lite text om fotot/Hugos personlighet. (....)

Se mer inspiration på scrappizbloggen!

söndag 14 februari 2010

Ringmärkt i 10 år



Idag för 10 år sedan satt jag och Stefan på en restaurang i Sälen. Jag hade Moa i magen och Stefan hade förlovningsringar i fickan.
Lite senare på kvällen satt ringen på fingret och sitter så fortfarande där. På mitt finger har den med åren fått sällskap av ännu en ring som detta året blir 7 år gammal :)

Länge leve vår kärlek! ♥

torsdag 11 februari 2010

Men ser man på...

...jag blev veckans val på Veckans skiss denna veckan!
Deadline för att skicka in är alltid på måndagar, och i måndagskväll hittade jag denna skissen som jag faktiskt snabbscrappade ihop på en halvtimme och sedan kastade in till deras mail! Allt föll sig naturligt med wellpapp-CS som bas, lite rockiga papper och coola dekorationer.
Som pricken över i:et är det ju Tessans Bobo som äger rockscenen på fotot ;)


Snygg skiss ritad av Kate.


Min tolkning som fick motiveringen: Ren och snygg layout, med bra balans och riktig rockkänsla. Supersnyggt med wellpappen som bas.

Det var dagens portion av klapp på min egen axel ;)

tisdag 9 februari 2010

Dagens färgkombo

Igår utmanade vi oss själva på Scrappizredaktionen med att låta en av oss dra två färger till oss var som vi skulle använda på en LO. Jag fick färgkombon blått och turkost!

När jag bläddrade igenom mina nyframkallade foton fastnade jag för det som ni har sett förut- Mjörn i vinterskrud.


Jag höll mig rättså bra till färgerna men jag ville förstärka de vackra färgerna från fotot som solnedgången bjöd på. Jag blandade ut lite olika akrylfärger med lite vatten så att den skulle bli lite "rinnig", och på så sätt kunna droppa, skvätta och kladda för att få effekten jag ville. Jag hittade en perfekt rubon med text (Winter Wonderland) bland gömmorna och även en mängd olika snöflinge-rubon i (passande nog) turkost och vitt.


Från ett mönstrat papper med foliedetaljer klippte jag den här bladrankan som jag limmade fast endast på ett par ställen för att få den att lyfta ifrån pappret. Lite frostiga blingstenar och sedan var jag nöjd.
Rolig utmaning som gör att man verkligen får jobba med de färgkombinationerna som man kanske inte annars hade valt!

måndag 8 februari 2010

Ytterligare ett år...

...äldre, och 6-års trotsen verkar ha kommit över natten. Milda makter!

I morse fick vi gå upp kl 06 för att sjunga för födelsedagsbarnet eftersom jag började jobba kl 07. (Olivia blev förkyld över natten så hon var dock redan uppe kl 05 och fräste, hostade och stökade på sitt rum. )
Fotona ser ju nästan likadana ut som förra året , lite annat innehåll i paketen förstås. Högst på önskelistan stod en våningsäng till Lillan och Skrållan (som hon surfat fram och trånat efter på www.skrållan.se) så den fick det ju självklart blir. Utöver det en bok ("börja läsa"-serien... fattar inte varför jag köper dem egentligen, när ungen är inne på Moas rum och lånar kapitelböcker och plöjer igenom ;) ) , tuschpenor, pennfack, en tröja osv.


Brorsan är minst lika nyfiken


Klassiska frukostbricke-fotot ska ju vara med varje år också!

Nu ska jag sätta mig och göra travar med kort som min morbrors sambo ska sälja i sin butik i Göteborg!

Februari= Kärlek ♥

Magdas forum ligger nu februari månads tävling ute. Temat var kärlek (såklart, i denna månaden!) och layouten skulle innehålla ett hjärta av något slag samt något rivet.


Det här fotot på mina båda killar är så talande och fyllt av kärlek. Liten, blek och sjuk son i pappas trygga famn.
Härliga (rivna) papper i lila och orange (!!) från Basic Grey. Akrylfärg bakom fotot förstås och ett hjärta urklippt från ovan nämnda papper.

söndag 7 februari 2010

Firandet påbörjat

Imorgon måndag fyller våran stora lilla tjej 6 år! Inte klokt vad fort det går, att hon ska börja i "skolan" om några månader känns ju helt galet...!
Förra året var hennes födelsedag på just denna söndagen och då åkte vi som en överraskningsutflykt till Vänersborgs Vattenpalats för att bada. Succén var ett faktum, därför åkte vi även i år iväg mot staden vid Vänern. Denna gången i sällskap med familjen Tessan.



Som förra året fick familjen ställa upp på bildbevis, dock inte lika entusiastisk som förra gången :) "Du har ju redan en LO med ett sånt här foto", var Stefans kommentar när jag krävde uppställning framför ingången :D

Natten till idag hade Moa en översovningskompis här, och på förmiddagen idag gick de ut tillsammans med Hugo och byggde på snögrottan som vi har utanför köksfönstret. Underbart med snö! Jag vet inte när det sist var såhär mycket snö, och såhär länge? Inte i mitt vuxna liv, vad jag kan minnas!



lördag 6 februari 2010

Vi gråter blod

Om du någon gång funderar på att riva ner en sk. Helsinkitapet (i folkmun tydligen även kallad Hellsiketapet) i ditt hus- tänk om.
Det är allt jag har att säga idag.

onsdag 3 februari 2010

Mera kärlek

Skapat för Scrapperiet: ännu ett Alla - dag kort att lägga på hög i väntan på att åka ner i brevlådan till någon i detta avlånga landet.





butikens blogg hittar du mer information!

måndag 1 februari 2010

På gång

Här har det visst varit lite tyst den senaste veckan!
Förra veckan var fylld med jobb, helgen var dock ganska lugn då töserna var borta hela helgen och vi bara hade Hugo hemma. I fredags passade vi därför på att lämna honom till morfar i några timmar på kvällen så att vi kunde gå ut och äta lite gott och bowla. Nice! Mycket välbehövligt med en vuxenkväll utanför huset.

Igår söndag inledde vi nästa steg i projekt göra-huset-respektabelt, nämligen hallen-vardagsrummet.


Såhär ser det ut i vår hall för tillfället... Spänntak ner, gipsskivor upp!


Stefan skär gips, Hugo är också med i renoveringen :)


Tungan rätt i mun, skruvmejseln rätt i hand!

Hallen i vårt hus har hittills inte varit något att skryta med. Gulnat, trasigt spänntak (som även hänger med in i vardagsrummet), grääääslig tapet med ännu värre bård till (kolla översta bilden!) och hemska dörrar. Nu har vi alltså äntligen börjat med taket och ska sedan fortsätta med tapeter och byte av dörrar (längre fram) . Automatiskt går en renovering av vardagsrummet hand i hand med hallprojektet eftersom hallvägg- och tak går in i v-rummet. Vi har efter konsultation med Mio-inredare redan spännande, färdiga planer för vardagsrummet och det ska bli så uuuunderbart att få en snygg helhet på hela nedervåningen! Mer projektbilder kommer längre fram!

Förresten, jag håller dessutom på att rensa i röran och i överflödet- kolla mina auktioner på Tradera!