onsdag 29 december 2010

Replay and rewind

Någonstans mellan den första snön och adventspyntet försvann jag helt från jordens (läs; bloggandets) yta och har sedan dess inte orkat intresserat mig av att hålla den uppdaterad. Inte för att våra dagar är sysslolösa precis, tvärtom, men helt enkelt av anledningen att allt annat tar så mycket tid, ork och lust i anspråk att mitt skrivande fått stå åt sidan.
Nu börjar jag längta efter att sätta våra dagar i text igen och tror att jag har mer kraft och ork efter att julen (äntligen) är över.

Vad har då hänt sedan sist?

Mycket av vår lediga tid har upptagits av renovering av allrummet på andra våningen. Vi har bytt golv (valnöt), målat tak och snickerier (vitt), tapetserat (metallicgrått med fondvägg i vitt och silver) och planerat möblemang. Före-bild såklart;


Underlagstapeten delvis uppe. Björktarketten ligger fortfarande kvar här, tills vi (=jag) bestämde mig för att jag ville ha valnöt.

I skrivande stund håller vi på som bäst att fixa ordning de sista bitarna. X antal IKEA- och Mioresor senare är grundkonceptet klart. Återstår gör endast finputsningen; alla detaljerna som gör själva rummet.


Min del av skrivbordet utgör ca 3/4-del av den totala ytan, och här pratar vi alltså ca 3 meter scrapyta! ♥ Till och med symaskinen har fått en egen plats! I fönstergluggen väggmonteras dessutom snart min monitor till min nya dator som inom någon vecka kommer hem i brevlådan. Effektivt utnyttjande av villa-m2 !


På golvet bakom arbetsplatserna blir det en härligt stor scrap-ö med sittplatser på två sidor, i princip en plats var för mina kära scrapvänner! (Idén har jag fått från Jenny.) Min käre make är här in action med att grundmåla bordsskivan på den 140 cm x 120 cm lilla pjäsen :-)
Tilläggas ska att de extremt opassande dörrarna i björk ska bytas ut mot fina vita, likt de här.

~~~~

Sedan har det visst varit jul också.
Själva julafton är inget som jag personligen ser fram emot speciellt mycket, men det är ju alltid mysigt att träffa nära och kära. På julaftonens dag åkte vi till min mamma och hennes man och åt julmiddag, fick julklappar och tittade på Kalle i all enkelhet. På eftermiddagen åkte vi hem för att välkomna pappa och hans K och hennes stora dotter E, min fina bror och min svärfar in till vårt hem och här följde sedan julklappsutdelning, julgodis och umgänge.


Med fjärrkontrollen kopplad till kameran blir det många roliga och spontana bilder. Det här hittade jag bland alla foton, med fokus på Olivia som uppenbart säger något roligt. Allas uppskattande ögon på henne!

~~~~

Det var en liten rapportering från det Dahlgrenska hemmet. På återseende snart!

1 kommentar:

 1. Uj uj uj va fiiint ni får Malin!!
  Snart kommer det med allsäkerhet en massa inredningsbilder i min blogg också...vi har köppt huuuus!!!! Kommer flytta till Uppsala innom kort men får inte huset förrän i Maj...lååååång väntan när man e ivrig!!
  GOTT NYTT ÅR På DIG
  Massa kramar Lina
  ps Nol-träffen kommer fortsätta trots att jag blir "norrlänning"!!!

  SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••