torsdag 10 februari 2011

Dagen blir i alla fall roligare med fotodokumentation

Igår hade jag ytterligare en vab-dag hemma, Olivia är utslagen av feber, hosta och huvudvärk. Hugo var nog egentligen redo för förskolan, men en extra dag hemma efter magsjuka är väl inte fel för att vara på den säkra sidan.

Hur som helst, med ett (friskt) energiknippe som H, som dessutom varit inomhus i 3 dagar så är det inte precis semester att vara hemma ännu en dag. Här krävs sysselsättning, påhittighet och engagemang från mamman i princip varje minut och njäää, det kan jag ju inte skryta med att jag besitter efter 2 dagar hemma.
En stund på förmiddagen kunde jag i alla fall förena nytta med nöje (jag vet egentligen inte vilket som är nyttan och vilket som är nöjet med den här gemensamma aktiviteten) då vi två bakade bröd medan O låg på soffan och frös:


Själv rullade jag bullar, men H satsade mer på formen av en smält snögubbe.


Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag städade huset först och sedan lockade sonen med in i brödbak, vetemjölsbombande och degskvättande?


Resultatet blev hur som helst toppen; Havrebullar med grahamsmjöl och lite linfrön.

Vi kastade oss därefter raskt in i nästa aktivitet för dagen, nämligen kojbyggande:


En rätts snabb lek visade det sig, då det enda roliga med det hela (enligt H) var att bygga själva kojan. 10 minuter senare dags för ny aktivitet alltså. Typ köra 4 varv med bilbanan, pussla 5 bitar på ett pussel, rita en halv gubbe på ett papper eller bygga ihop 4 delar av trätågbanan. Eller någon annan ihållande, stimulerande sysselsättning. :-S

Medan H och jag till slut jagade runt varandra som yra höns i jakt på några minuter för sig själv (=jag) och i jakt på att bli sysselsatt (= H) låg O i febervärme på soffan:


En ganska så ynklig 7-åring.


2 kommentarer:

  1. Klokt att stanna hemma en extra dag efter makräkan. Men lilla gumman det gör ont i mammahjärtat när de är så sjuka.

    Vinterkramen Anna

    SvaraRadera
  2. Pust! ....Kan man inte ta ut en vam..vård av mammadag...så att man får ta igen sig när barnen har varit sjuka:)
    Vet hur det är!

    SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••