tisdag 2 mars 2010

Jag har inte beklagat mig ...

... i något års tid helt obefogat, det gör sig tydligt nu.

Imorgon ska vi nämligen ha ett spontant inkallat möte på dagis. Ja, om Hugo såklart.
*gråter*

3 år gammal och ett ämne för specialmöte.
Jag säger det igen: Vad har vi gjort för fel den här gången?! :(


...fortsättning följer.

8 kommentarer:

 1. Malin;jag har oxå en 3 åring som gråter/ är vansinig att jag lämnar henne..men det är likadant för Mikael(min sambo) när han lämnar.
  Om hon skulle vara hos tex farmor/min syster,någon hon verkligen tycker om,är det likadant just nu..

  Hon hade en dust även förra sommaren efter sommar lovets uppehåll. SKITTTT jobbigt var det/ är det, men jag har tur som har bra fröknar,dem skickar nåt sms om att det är lugnt nu med Wilma,hon gråte rinte mer nu (2 minuter senare) Dem kan ringa under dagen och bara säga att hon är glad och positiv.

  En fröken fråga mig häromdagen; - Maria, hur mår DU i detta.. !??
  -Wilma ser vi ju att hon är arg,men hur tycker du att det känns.. Så dem kollar även av hur jag mår, kändes väldigt skönt.
  JAG tycker inte jag gör nåt fel,fröknarna säger samma sak,bra att jag sätter ner henne(efter antal pussar) och sen bestämt går.

  Hoppas att NI kan reda ut det och hitta en lösning på det hela,både för Hugo och eran skull.

  Lycka till,sänder en styrke kram till dig/er.**Kraaaam**
  // Maria

  SvaraRadera
 2. Tack Maria för att du berätta om din/eran situation.
  Problemet för oss är dock inte riktigt detsamma- Hugo är inte ledsen alls när vi lämnar utan problemet är att han är för "vild" under dagen. Här hemma har vi haft det besvärligt med honom en lång tid (har man kunnat läsa på min blogg då och då..) men det är inte förrän nu som de har börjat reagera på dagis också, trots att vi med jämna mellanrum har frågat personalen hur han är på dagis. De har inte märkt något mer "annorlunda" än andra barn i samma ålder tills nu, då han visst börjat "ta sig ton" på dagarna.

  Så hade det (vet att det inte är "bara" för dig!!) varit att han var ledsen när man lämnat så hade jag haft förtröstan om att det går över tids nog- men här verkar vi ha ett problem som verkligen inte går över om man inte gör något åt saken. En riktig ligist vid 3 års ålder alltså. *hua*

  Hoppas att det blir lättare för er snart och att Wilma kommer över den värsta separationsångesten snart. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Sitter i Norge just nu och det slår mig lite att Hugo är väldig lik en kompis son som bor här. Dom, eller framför allt hon har kämpat sedan han började gå. Fullt ös hela tiden, och när talet kom, så även det riktigt fula språket.
  Hon har hela tiden sagt att det är nått "fel" på honom. Kräver fasta rutiner, planering, fast personal osv. osv.
  Efter år med besök hos div. specialister, läkare, utredningar, så hamnar det nu i Aschberger och ADHD. Och då finns ÄNTLIGEN stödet tillgänglig. Men det har tagit 6 år ochså.
  Dom hade heller inte gjort något "fel",men blev väldigt uppgivna av alla som dömde dom som dåliga förälder som inte kan kontrollera sitt barn.
  Man vet ju inte, men ni kanske får tips o råd om att söka hjälp någonstans. Vilket vi har diskuterar förr en gång. Ta möjligheten om det är så...
  Om inte, så för att få upp gnistan som förälder igen och stärka era egna psyke. Det är ni som behöver det o ingen annan.
  Det är inte därmed sagt att Hugo har någon bokstavskombination,men jag hoppas o tror du vet vart jag vill komma.

  Lycka till med mötet.
  /Marianne

  SvaraRadera
 4. Fast det känns jobbigt att ni skall ha ett möte så är det ju bra att de uppmärksammar Hugo!! Ni kanske behöver gå vidare och framför allt få stöd i allt detta. Och framför allt att om det skulle behövas hjälp för Hugo!! Jag och min familj tänker på dig...
  Kram kram vännen:)

  SvaraRadera
 5. Oh, vad jag känner med dig Malin!! Ens barn är ju ens allt och man vill att allt ska vara bra.Jag hoppas att mötet blir givande och bra för er alla så att ni komma vidare....det låter som att Hugo är en högst intelligent liten kille med mycket funderingar och fart. Kanske lättar det en sten från ditt hjärta efter mötet om det finns en kreativ plan för lilleman och er. Jag skicker dig en sak på bloggen som du kan "gå och hämta...kanske den kan torka en tår på din kind. Jag önskar er varmt lycka till med fortsättningen!!
  Kram Malin!!!!!!
  Från Lina

  SvaraRadera
 6. Kram till dig!!

  Kanske ändå skönt för er att de har reagerat på dagis med eftersom de inte alls tidigare känt igen hur ni har beskrivit hon hemma. Hoppas det blir ett bra möte som gör att ni kan jobba med samma saker både hemma och på dagis.

  SvaraRadera
 7. Massa styrkekramar till er! Hoppas det gick bra för er på mötet idag.

  SvaraRadera
 8. Hoppas det gick bra på erat möte igår.
  Är inne titt som tätt, läser, beundras - både av dej som mamma och som scrappare.
  Det är förbannat tufft att ha en 3årig pojke, speciellt en vilding.
  Hoppas ni fick något riktigt vettigt ut av mötet!

  SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••