söndag 12 april 2009

Påskfeeling och feeling blue

Igår var det som bekant påskafton. Vi var bjudna till mamma ute på landet på påsklunch kl 13. Innan dess hann vi med en runda till släktingar och kompisar med våra söta barn:Väl hos mamma var det god mat och barnen höll låda (tillsammans med mormor). Självklart konstaterades det även här på olika sätt och vis att H är mer vild än tam, att han gapar och skriker men att "det säkert blir bättre om ett tag- han är kanske bara frustrerad". Suck. Jag blev så less att jag var tvungen att gå in och gråta tyst på toaletten en stund i ren utmattning, frustration och uppgivelse över allt som ingen förstår men som tynger mig varje dag. I det här landet (eller i min familj?) är man uppfostrad till att inte klaga eller öppet vara missnöjd med saker och ting och väluppfostrad som man är så håller man ju fasaden utåt och tycker själv att "det finns alltid de som har det värre- jag ska inte klaga". Så jag torkade tårarna och gick ut och åt påsktårta istället.

I onsdags kväll hade jag och töserna lite påskpyssel här hemma. Inspirerad av Rimna hade jag köpt 10 st frigolitägg på Panduro som vi dekorerade med scrapmaterial. Mina hänger fint i köksfönstret över påsken.Jag grundade med akrylfärg och dekorerade sedan med papper, blommor och på det gula ägget; Pearl Maker! Blev riktigt läckert- och superenkelt dessutom! Töserna klämde ut pärlor på deras egna ägg med en rasande fart :)

Det underbara vädret har ju hållt i sig även idag på påskdagen. Jag har fått ordentligt med färg på näsan efter utevistelse i princip hela dagen. S har grävt upp 1 rhodedendronbuske och en syrén på framsidan av huset där det nu längre fram i vår istället ska bli blomsterrabatt. Jag och Olivia försådde lite grönsaker som sedan ska ut i köksträdgården:Olivia - nyss fyllda 5- har skrivit skyltarna alldeles själv: P.. U.. J..J..O (hon har inte knäckt koden med R:et ännu! Fast av någon anledning så vet hon när det ska vara R isället för J ?) Olivia har förövrigt (väldigt tidigt?) kommit in i läsåldern! Hon läser alla ord hon ser på skyltar, på TV och i tidningar: MAXI, LINDA (Rosing), SÖT, PASTA(skruvar), TOM (Bergeron- Americas Funniest Homevideo) mm mm. Så roligt! :D

Nu blir det söndagkväll med... tja, S och Moa kollar Star Wars (jo, vid snart 9 års ålder är den säkert ingen fara intygade S för mig :s ) , så det blir väl scrap för mig.

Och för er som tycker jag är en riktig lipsill nu för tiden så kan jag inget annat än att hålla med! Men min blogg är valfri att läsa, så blir det för grinigt från min sida så går det bra sluta att läsa. (Som sagt, jag har det ju inte så farligt ändå- vad ska jag gnälla för?)

Det är dock ganska skön terapi att skriva av sig- för min egen skull.

5 kommentarer:

 1. Tycker du att det är jobbigt, så är det jobbigt... Sedan att andra inte klarar av att hantera det du säger är en helt annan sak. Det är inte ditt problem. Därför du får så menlösa svar...Jag tycker det är bra och du är tuff som vågar säga ifrån, så kanske någon förstår till slut att ni går på knäna...

  Vi kan låna honom lite nu o då, om ni lånar bort honom :-), har oxå en torped hemma, så dom kan ju trötta ut varann.

  Lipsill...i så fall tillhör nog vi samma klubb. Ett bra o enkelt sätt att få tillbaka lite energi på.
  Hoppas tårtan var god :-)

  Ses på lördag,
  kram.

  SvaraRadera
 2. jag förstår dig så himla väl när det kommer till vilda ungar. Min son är ju knappast rumsren i många sitationer... men men klaga får man inte göra, bara gråta tyst och lida... *suckar* Jävla samhälle vi lever i! Klaga på du, det är bara nyttigt. Se på mig som jämt och ständigt gnäller om min son.. Hoppas annars påsken var till belåtenhet! Ha det gött så ses vi garanterat snart! :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du är bra för att du vågar säga som det är!! Jag tror att många inte helt enkelt vet vad de ska svara eller säga när du pratar om H. Vad ska man ge för råd??? istället för att säga att de inte vet vad de ska säga försöker de inge dig hopp om att det snart nog blir bättre (fast de egentligen inte har en aning om det är sant) Önskar att jag kunde säga något för att kunna hjälpa dig men vet inte vad jag ska tipsa dig om för "uppfostringsmetoder" när jag redan vet att du och Stefan är fantastiska föräldrar!!

  Kämpa på, prata om din frustration med vänner, gråt en skvät och stötta varandra!!
  Många kramar till dig min goa vän!!

  SvaraRadera
 4. Skönt att du kan säga ifrån...men det är tufft!! Kommer från en mamma med en egen liten huligan hemma, man kan verkligen bli galen ;) Vilken tur att vi har scrappen att fly till. Vet så många "mammor" som bara harvar hela tiden, och tar sig inte tid för sig själv! Det är bara ett måste... Ses på Onsdag och på Lördag tar vi oss lite ny scrappenergi!!!
  Kramiz till dig!!

  SvaraRadera
 5. Måste säga Malin att innan ni skulle komma hit o kolla på lilla Ebba så trodde jag ju det skulle bli kaos eftersom du alltid säger att Hugo är så vild.
  Men det kaoset uteblev ju, han var hur lugn som hells när han var här ju. O jag som Tycker det är härligt när det är full fart på barnen ju, min är ju super lugn önskar ibland att hon var lite vildare. Men men kommer väll i tonåren. kram på dig

  SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••