lördag 18 september 2010

Back to the old days

Ibland när man scrappar kommer man på någon teknik eller dekoration som man av okänd anledning inte har använt på länge. För den oinvigde kan jag berätta att det går trender i scrapvärlden också, nyheter på marknaden kan vara gamla efter ett par månader, vissa saker slår aldrig riktigt igenom medan vissa trender håller i flera år.

En riktig långkörare i den här världen var egenritad "symaskinssöm" . För ett par år sedan satt alla och ritade små streck runt dekorationer, på bokstäver och runt papper, medan det nu för tiden inte alls är lika vanligt.
För mig har även användandet av s.k chalk (stämpeldyna som blir matt som krita) gått i perioder och har inte riktigt passat min scrapstil.
Men ibland är det som sagt roligt när man kommer på de här teknikerna igen och gör någon layout med dem:Jag letade fram ett gammalt textpapper från October Afternoon som jag sedan skar till och stansade med en kantstans för att få till känslan av kollegieblock/tidningssida. Lite akrylfärg bakom fotot som en ram och en klammer av papper (och "symaskinssöm"!) som för att samla ihop foto/dekorationer/titel.
Lite nostalgi alltså!

Idag: kläd/inredningsshopping, städning, tilläggsinreda vardagsrummet och rödvins-zippande.
I kväll: god mat, scrap, musik och ja... lite mer rödvin!
Sämre dagar har funnits.

1 kommentar:

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••