söndag 9 januari 2011

Grekland, Turkiet, Cypern, Marocko, Tunisien...

... eller kanske rent av Egypten?
Liten nätt familj på 5 personer (varav 3 barn i varierande åldrar) söker trevligt, mysigt, prisvärt och upplevelsefyllt resmål för 1 eller 2 veckors vistelse i sommar!
Tips från någon mer (med barn) berest än oss? Konkreta stads- hotell- strandtips anses som mycket värdefullt, likaså erfarenheter och för- och nackdelar med all inclusive/halvpension/självhushåll.

Här i Side, Turkiet ser ju till exempel väldigt trevligt ut. Bild från fritidsresor.se .

Fyll på min kommentarslåda med länkar/ideér/tips om vart vi ska åka!

4 kommentarer:

 1. Grekland o Cypern är dyra resmål, jämför med Turkiet så ser du. Marocko, inte att anbefalla med dina tre lintottar.
  Turkiet röstar jag på. Billig o åka dit och billig shopping.
  All incl. om ni skall åka 1 vecka, blandat om ni skall åka 2. Visst är det billigare att göra mat hemma på rummet, men du är på semester. ;-)
  Bamseklubb på Hugo, så ni får lite "ledigt" några timmar om dan är ett must.
  Superkidz för dom stora? Prata med dom om dom vill, ypperligt tillfälle att få nya kompisar så har dom någon att vara/leka med utöver oxå.

  Oavsett va ni väljer, så ha i minnet att ni åker för att ha trevligt. Kan ni dricka vin till maten, så låt barnen få glass o dricka...hehe (all incl.)
  Tjata om maten kan du glömma hemma, för dom käkar fint lite i värmen. Jag dealade med mina, att frukost är ett måste, utöver det inget tjat. All incl. gör att dom kan ta mat när dom själva känner sig hungriga/har tid o äta=mindre tjat från er.
  Vi var på Blue Villiage Pasha Bay= supernöjd. Stranden var nog det ände som inte var ok, men vi gillar pooler så det var inget som störde.

  /Marianne

  SvaraRadera
 2. Tack Marianne för tipsen! Pasha Bay har vi faktiskt överst på Turkiet-listan, fick bra pris där på både boende, barnrabatter, mat osv när vi var till resebyrån i helgen. Ser trevligt ut också, dock inte så mycket "spännande" saker i poolområdet, typ rutchkana (Moa, 11 år...) om man ska ligga på samma ställe i en vecka? (all incl)

  SvaraRadera
 3. Se vilket pris du får om du bokar själv via nätet- Du kan gå hela vägen till kassan utan o ha bokat nått. Kan va att det blir billigare.

  Håller med om sakerna, men det fanns aktiviteter hela dan + att barnen träffar andra barn, så dom har alltid att göra. Skall ni resa i sommar så kommer även mor o far tillbringa en hel del tid i poolen :-)
  Ta med badtofflor till Hugo, för det är halt runt pooloområdet. Maten är vedlig bra på Pasha Bay och underhållning likaså. Fritidsresor är duktiga på det. Kan ta med fotoboken när vi skal scrappa :-)
  /M

  SvaraRadera
 4. Hej kompis! Glöm inte det vackra KROATIEN! Dock inte många sandstränder, men stenar. Eller klippor. Så badskor är att föredra. Vi har inte varit vid havet med våra troll än, men det finns möjligheter till båda självhushåll i lägenhet och hotell-vistelse! Kika bl a på SEMBO, jag har för mig de har bra priser! Ska nog börja kika på det själv snart för svärmor fyller 60 i år och vill gärna åka till havet med sina barn och barnbarn - inte bara in på landet till syskonen. Varmt, soligt, god glass, god mat, klart vatten och SEMESTER! :-)
  kram och lycka till!

  SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••