söndag 3 maj 2009

Valborgshelg

Helgen som har gått har varit lugn och skön, med ett avbrott för några timmars arbete i lördags då vi hade utförsäljning.
Oj. Aldrig hade vi kunnat gissa att det skulle bli ett sånt tryck. Men det är ju bra såklart, om än känslomässigt jobbigt. Söta Anna fick ta emot mina första stilla tårar den dagen när hon kom och kramade mig alldeles efter öppningsdax. Usch. Tack Tessan för hjälpen och Marianne för oväntad utgång av din påhälsning i butiken.

I fredags så hade vi i allafall en mysig dag här hemma. Lugn förmiddag och sedan cyklade vi igenom stan till en lekplats, med picknick i ryggsäcken.


Vilken sommardag! Solen stekte från en klarblå himmel. (Kolla in Hugos smått hånfulla leende åt sin lekfulle (?) pappa som gör ett graciöst åkande nedför stången.)
Efter ett par timmar cyklade vi hem och lade på den marinerade fläskfilén på grillen och gjorde potatisgratäng till det.

I lördags jobbade jag ju som sagt och efter att jag hade kommit hem, middag var lagad och uppäten så cyklade vi till Maxi en sväng för att handla lite. På vägen hem stannade vi på torget och köpte glass och satt i solen och tittade på folk.

Idag har det inte varit fullt lika varmt ute, vilket passade oss bra eftersom vi skulle tvätta huset inför kommande målning. Hugo hjälpte till såklart:


Stefan fick balansera längst upp på stegen för att tvätta vindskivorna (men jag hade faktiskt tvättat på baksidan av huset!).Eftersom jag håller i kameran (alltid..) så missar ni min outfit i Stefans blå Fristadbyxor, (med hammaren i hänge på sidan) och Fristadväst. Riktigt kvinnligt idag alltså :)

På eftermiddagen cyklade vi (bor man i Alingsås är man uppvuxen med att ta sig fram på cykel som ni märker! Men vi äger faktiskt en bil oxå ;) ) till Plantaget i stan där det finns ett schackspel som vi tog ett parti av.


Moa (och jag) blev småsura efter att S hade satt oss i schack ett par gånger och till sist schackmatt. Olivia var S:s egna lilla löpare och knuffade bort Moas (och mina)pjäser med rasande fart efter instruktioner från S. Hugo badade mer eller mindre i fontänen som är precis bredvid så efter en timme var han som en isbit och vi cyklade hem.

Lång helg= lång bloggning.

3 kommentarer:

 1. Tack skall du ha själv. Tråkigt att det blev en sådan dag bara...
  Betessläppet var ju roligt, men jisses va folk. Tipsa S om att det är på lördag i Partille...kolla på arla.se för vilken gård. Så har han några timmar borta medans vi andra gottar oss i en låååång mara i Vårgårda :-)

  SvaraRadera
 2. Låter som en trevlig men stundvis jobbig helg (lördagen)! Skönt för er att ni fick lite familjetid!

  Kramar till både dig och C!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder :) Förstår att lördagen måste varit jobbig. Utflykten ser iaf väldigt mysig ut! Kram

  SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••