lördag 10 oktober 2009

Så gott som färdigt

Jag älskar före och efter-bilder! Jag fastnar alltid för inredningstidningar, homestylingprogram och gör- om- mig/huset och sitter ofta i soffan med (för det mesta) förtjusta utrop över hur "lite" kan göra så mycket för helheten. (Stefan dissar för det mesta och letar alltid funktion före design; något som vi inte alltid är ense om.. )

För ganska länge sedan visade jag ju några före- och efterbilder på vårt kök och nu har turen äntligen kommit till sovrummet!
Det är så gott som färdigt (saknas en fönsterbräda som vi måttbeställt från brädgården, handtag i borstat stål till garderoberna samt lite mer styling), och såhär snabbt har nog aldrig en rumsrenovering gått. (Kan bero på att vi fick sova i vardagsrummet under tiden och hela huset såg ut som 3:e världskriget.)


Före. Tapeten är ju kanske inte det värsta, men matchningen med den snygga bården fick till och med Stefan att rysa. Garderober från -81 till vänster och på golvet ligger en plastmatta med fiskbensmönstrad trä-look. Hur tänkte de?


Här har vi visst redan målat fönstret vitt, men innan var det sådär läckert mörkbrunt som de gärna ville ha under 70- 80-talet. Gammalt ekande, slitet element gjorde sitt till att dra ner hela intrycket.


Ta- daa! Halv fondvägg som "förlänger" sängaveln uppåt, och resten är i glänsande silvergrå tapet. Många kuddar och lager med sängtextil gör det mysigare! (Återigen, Stefan undrade över meningen med så många kuddar? Man sover ju bara med en? *suck*)


Nya garderober från Ikea...


...med en inredning som är superpraktisk och som slukar massor! (Nu är bara mitt nästa bekymmer att fylla garderoben ;) )


Idag var vi på en runda på stan och jag letade lite sköna inredningsprylar. De fina lyktorna köpte jag på Village (såklart) och "love"- skylten på sängen kommer ifrån Svanefors och köptes på ,Hem.
Hos Helena på Hemtex bestämde jag mig för en mossgrön glansig gardinlängd som nu hänger i fönstret tillsammans med plommonfärgade ljuslyktor.
Ikväll blir det härligt att gå och lägga sig!

2 kommentarer:

  1. Åh vilken underbar fondtapet, resten blev också grymt snyggt! Kramen Aase

    SvaraRadera
  2. så himla fint och mysigt. Sängen är dösnygg, var har ni hittat den?

    SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••