måndag 9 november 2009

Inspirationshelg i Jönköping

Helgen som gick spenderades alltså i Jönköping med ett gäng kreativa tjejer som alla är redaktörer på Scrappizbloggen. Helgen var full av utmaningar, scrap, god mat, gott vin och även en powerwalk som jag och Tessan klämde in tidigt på söndagsmorgonen. Underbart!


Med 8 scrapgalna tjejer kring bordet kan det inte sluta mer än i kaos ;) Från vänster: Lotta, Sara, Åsa, Sandra, Petra.


...och på kanten fanns Malena, Tessan och jag (som håller i kameran här)
.
Utmaningarna som vi hade kommer vi att blogga om på Scrappiz längre fram; missa inte det!

En LO som jag gjorde, som inte var till någon utmaning kommer här:


Hugo och Stefan klipper gräset under våra sommarveckor på landet.

Nu har vi märkt att svininfluensan är på framfart i Alingsås. Idag rapporterades 7 sjuka barn varav två konstaterade influensafall på en av förskolorna i vårt område. På skolan jag jobbar på var det idag ca 25 sjukanmälda barn i sammanlagt 3 årskurser och på eftermiddagen ringde en mamma till fritidsavdelningen och berättade att hennes barn troligen fått influensan. Vaccinationen av skolbarnen börjar på vår skola imorgon och denna vecka är det "öppen mottagning" för barn mellan 3-5 år på våran VC.
Fram till nu har vi av olika anledningar valt att inte låta vaccinera våra barn mot influensan, men nu känns det kanske som att det är dags att tänka om. Det är så svårt att veta, och självklart blir väl allt mycket mer uppblåst än vad det egentligen är! Man hör om fallen där någon har dött, men det gör ju folk varje år i influensatider? Man hör även om de som har fått kraftiga biverkningar av vaccinet, men det kan man väl få av vilket vaccin som helst? *gaaaah*
Hur ska ni göra? Ska ni vaccinera era barn och er själva? Varför/varför inte?

4 kommentarer:

 1. Hej vännen. Är precis lika villrådig som du. Önskar nån annan kunde besluta åt en. Men för tillfället lutar det åt att vi vaccinerar åtminstone barnen. Även om jag känner att risken för att de ska dö av influensan är minimal så är det ju trots allt en del barn som behöver sjukhusvård och kan jag bespara dem (mig) det så gör jag gärna det. Kram Sandra.

  SvaraRadera
 2. LO,n blev verkligen superbra;) Angående influensan så blir det vaccination för iaf Bobo till att börja med. "Biverkningarna är inte lika farliga som influensan"!! Detta utalande av en läkare på TV4 gjorde att vi ändrade oss!!
  Kram kram vännen

  SvaraRadera
 3. Har själv tatt den, tillhör riskgruppen, och kunde således se/känna om jag fick några biverkningar (inga) innan vi bestämde oss om barnen. Barnen rör sig oxå i en mer "oskyddad" miljö och mycket barn i grupp= snabb/mycket spridning. Dom har liksom inte samma möjlighet och kunskap till att skydda sig. Sedan umgås vi med barn som allergi och inte kan ta sprutan. Det som förvånar mig lite är dock att pedagoger och lärare inte har några "krav" på sig. När man får hemskickad brev och rekommendation till sitt barn...

  Ser ut som ni haft en toppenhelg :-)

  /Marianne

  SvaraRadera
 4. Fin Lo Malin!!! ....precis som vanligt!
  Ni verkar haft en härlig helg!!
  Vad gäller influensan så vaccinerade jag (motspänstigt) min 5 åring i går tillsammans med runt 100 andra...sen kunde dom inte ta fler den dagen!!!Vi var jätte tveksamma till att ta sprutan...för det är ett så pass nytt vaccin. De två små får inte ta sprutan(ännu) men hörde att dom ska eventuellt ge barm från 6 månader innom ett par veckor.Ska bara godkännas av socialstyrelsen först, läkemedelsverket har redan godkänt.
  Tillsist resonerade vi så här att det är trots allt klara rekommendationer att vaccinera och skulle ens barn bli allvarligt sjukt och man inte tagit sprutan så skulle vi aldrig förlåta oss själva.Det gick bra att ta sprutan och han mår fint hittills!
  Kramar och lycka till med ett tufft beslut!

  SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••