Som alltid, så modifierar man ju lite med receptet allt eftersom. Jag lägger till eller plockar bort lite ingredienser från gång till gång, beroende på vad jag har hemma, men mitt (lite utvecklade) grundrecept ser ut såhär:
Ingredienser
4 port
2 kycklingfiléer ca 250 g1 bit purjolök
2-3 morötter
½ röd paprika
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
(pressad saft av 1/2 lime)
1 krm chilipeppar
1/2 tsk salt
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond
1 dl risoni (eller idealmakaroner om man inte har risoni hemma)
1 dl matlagningsgrädde (vispgrädde om det är söndag ;-) )
(1/2 dl hackad bladpersilja)
Skär kycklingen i små bitar. Bryn dem i smör i en gryta. Hacka purjo, morötter och paprika i lagom sopp-stora bitar och bryn i smör/olja. Blanda samman med kycklingen. Rör i mjöl och tomatpuré. Tillsätt pressad lime, chili-peppar, salt, vatten, fond och risoni. Låt soppan koka ca 10 min. Rör i grädde (och persilja).
Vem behöver inte ett nytt middagstips allt som oftast?
Den ska provas!
SvaraRadera