måndag 12 januari 2009

Köket

Trots att det har gått ett bra tag sedan vi blev färdiga med det nya köket så är det flera av våra vänner som vi ännu inte har hunnit träffa detta hektiska år, och många är nyfikna på hur slutresultatet blev. Idag tänkte jag därför visa några före- och efterbilder på vårt kök! Klicka på bilden så förstoras den.

Håll i er:

Ja, såhär snyggt såg det ut innan! Visserligen mitt i renoveringen här, men ni kan ändå notera det snygga marmorerade kaklet, den matchande egenmålade bården i taket, den grådassiga plastmattan och slitna skåpluckorna. På bilden längst upp till vänster ses en gipsskiva under den blå bården- där var det förut en dörr in till tvättstugan som jag ville ha igensatt (och som min make då snällt fick ordna) . På så vis fick vi metervis med mera arbetsyta!

Kolla min så gott som färdigritade skiss (jag ritade alltså köket själv och tog sedan hjälp av en kökssäljare från vår lokala Marbodal-återförsäljare. ) :Och då, efter Stefan och Tords helgslånga slit (och mitt inredande!) så ser nu köket ut såhär:


En liten förbättring? Själva köket är ju inte så stort, men jag tycker att vi har utnyttjat ytan till max och är helnöjd! Som man ser enligt min otroligt skalenliga skiss så finns kyl/frys och ett skafferi jämte ugnen och micron (ej i bild).
Luckan kommer som sagt från Marbodal, heter Form vit. Alla vitvaror kommer från Siemens (fläkt från Thermex dock) , och kyl, frys och diskmaskin är helintegrerade för ett bättre helhetsintryck. Bänkskivorna är extra tjocka liksom diskbänken, och är i valnötslaminat. Istället för underskåp har vi lådor (med dämpare! Hurra!) överallt förutom under skärbrädan, där jag har min maskinlyft. *love* Det vitblanka kaklet är ett tjockt italienskt kakel med måtten 10 x 30 cm.

Just kök är något som jag älskar att titta på av någon anledning! I tidningar, inredningsprogram, husanonser osv osv, så är det alltid köket jag tittar på först. Jag samlar fortfarande och jämt på mig nya ideér, ny inspiration och kollar nya kökstrender vart jag än går, det måste vara någon passion jag har :)
Hur ser ditt kök ut?

2 kommentarer:

  1. vad fint ert kök blivit, vilken otrolig skillnad. Måste vara lyxigt med så fint kök.

    SvaraRadera
  2. Ojojoj vilket fint kök ni skaffat er! :) Blev riktigt bra!

    SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••