söndag 8 februari 2009

Någon fyller år idag.....

... hela 5 år till på köpet! Olivia

Hela dagen har i princip gått i firandets tecken, från tidig morgon tills för en liten stund sedan.

Vi började förstås dagen med att sjunga och ge paket och frukost på sängen:




I paketen låg det bland annat Hello Kitty målarbok, en ny ballerinaklänning (se längre ner!) eftersom den andra är utsliten :) , skrivbordsunderlägg mm.

Snyggare än såhär blir det inte kl halv 8 på en söndagsmorgon i vår familj... :s Moa är fotograf.


Som födelsedagsutflykt (tillika överraskning!) gav vi oss kl 9 iväg till Vattenpalatset i Vänersborg. Barnen har väntat och längtat efter att få åka till ett vattenland i flera månader så det var verkligen en glad och förväntansfull trupp som åkte iväg!
Bildbevis förstås! : (inte alls uppställt inför fotografering :D )



Vi hade jätteroligt i hela 2 ½ timmar tills vi alla 5 var blå och såg ut som russin. Olivia var djärv och åkte branta och snabba vattenrutschbanor i flygande fläng, och till och med Hugo fick åka en lång och svängig tunnel (i mitt knä förstås).
Efter badet plockade vi fram medhavda varmkorvar i termos, korvbröd, festis och bullar som vi snabbt och hungrande kastade i oss innan vi styrde svarta blixten (nåja) hemåt Alingsås igen.

Enligt tradition får födelsedagsbarnet bestämma middag här hemma, och idag var det alltså upp till Olivia vad vi skulle få äta. Redan tidigt i morse gjorde hon klart att det skulle bli pannkakor till middag- något som jag egentligen inte tycker är sådär värst bra middagsmat (ur både näringssynpunkt och mättnad!). Så efter lite kompromissande så bestämde vi att det skulle bli fisksoppa och baguette till middag, och pannkakstårta till efterätt.

Så när vi kom hem från badet så var det alltså dags att ställa sig och koka soppa och steka pannkakor för glatta livet.
Efter middagen var avklarad hjälpte förstås töserna till att göra iordning tårtan (eller... det var de själva som gjorde tårtan, jag som hjälpte dem!) :



Olivia vispar för fullt i sin nya ballerinaklänning, som åkte på efter paketet öppnats och togs av för en halvtimme sedan när hon skulle sova. Favorit som självklart ska bäras till dagis imorgon :)



Pannkakor, sylt och rosa grädde...



Silvrkulär, pyntgelé och 5 glittriga tårtljus senare!

Det här med att fylla år är ju verkligen en stor grej för barnen, det kommer man ju ihåg själv från när man var liten. Beviset på det kom vid frukostbordet i morse:

- Mamma.... hum.. blir man större när man sover eller? frågar Olivis
- Nää, eller hur menar du nu? undrar jag
- Ja, ser du om jag har vuxit någonting idag eftersom jag bara var 4 igår?

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag! Här väntar vi in en fyraåring på onsdag. Misstänker att det önskas pannkaka till middag här med. ;-)

    SvaraRadera
  2. Ett stort Grattis till Olivia (en dag försent), låter som hon hade en kanondag :)
    Tycker morgonkortet på familjen var jättefint!

    SvaraRadera

••♥Tack för att du lämnar en liten hälsning till mig!♥••